Programowanie dla dzieci Scratch
Блог

Програмиране в Scratch - струва ли си?


5 минути четене

Програмирането е отличен начин да развиете аналитичните умения на децата. Това е от решаващо значение за бъдещата им кариера. В тази статия ще обясним защо е важно да започнете приключение с кодиране на езика Scratch.

Scratch онлайн

Scratch е фундаментален образователен език за програмиране за деца. Дори най-малките участници могат да започнат своето приключение по лесен и приятен начин. Потребителите могат да създават проекти на уебсайта с помощта на подобен на блок интерфейс, който е изключително полезен при първите стъпки с програмирането. Scratch улеснява развиването на базови знания и преминаването към по-сложен материал.

Програмиране за деца - нова ера в училищното образование

Министерството на образованието счита програмирането за неразделна част от училищното образование. Освен това се оказва, че това вярване е широко разпространено. Според проучване около 85% от хората са на същото мнение. Няма никакво съмнение. Много е важно да се намерят нови източници на забавление за децата, особено в днешно време, когато локдауни и дистанционното обучение стават все по-често срещани в живота ни. Няма по-добър начин за запълване на свободното време на децата, ако те могат едновременно да бъдат обучавани и забавлявани.

Предимствата на онлайн класовете

Едно значително предимство на онлайн класовете по Scratch е, че децата могат ефективно да усвояват знания от уюта на собствените си домове. Няма нужда ученици и учители да пътуват с часове, за да осъществят физически контакт. Възможността за дистанционна работа и оставане у дома повишава чувството за сигурност както на децата, така и на техните родители.

Предимствата на Scratch онлайн

  • Децата могат да посещават уроци от комфорта на собствения си дом.
  • Не е нужно да губите време в пътуване до работното място. Спестява време както на родителите, така и на децата.
  • Комуникацията с учителя е лесна и удобна.
  • Курсовете по програмиране са чудесен начин за креативно запълване на свободното време на децата.
  • Нуждаете се само от компютър и достъп до интернет, за да присъствате.

Какво трябва да знаете за Scratch?

Първата версия на Scratch е разработена през 2003 г. Мичъл Резник, главният дизайнер, е американски създател на серията Lego Mindstorms и симулационния език StarLogo. Scratch се отнася до техника за смесване на музика, популярна в хип-хоп общността. Програмирането с езика Scratch, в метафоричен смисъл, е като комбиниране на отделни парчета код във формата на блок.

Основни правила на Scratch

Много от нас са озадачени как дори тригодишни деца могат да кодират първите си игри, истории или анимации. Решението е прост и удобен за потребителя интерфейс. Scratch елементите са с форма на блок и комбинирането им е лесно и интуитивно. Трябва също да сте наясно, че Scratch има собствена общност, където потребителите могат да споделят идеи и мнения за своите проекти. Това е фантастичен източник на вдъхновение и златна мина за информация.

Полезно ли е да се учат деца на програмиране? Да!

Популярността на програмирането нараства напоследък. Помага за развитието както на аналитични, така и на междуличностни умения. Всеки проект налага точното изразяване на вашите мисли и очаквания. Кодирането учи да търсите нови решения, да правите заключения и да бъдете търпеливи. Нещо повече, постигането на напредък в обучението е възможно само чрез проба и грешка.

По време на уроците по програмиране вашето дете ще развие:

  • Търпение,
  • Способност за търсене на нови решения,
  • Логично мислене,
  • Постоянство,
  • Способност да приема неуспехите,
  • Абстрактно мислене.

Струва си да се отбележи, че всички умения, изброени по-горе, значително ще подобрят живота на вашите деца по всякакъв начин. Ще им помогне да се справят с проблемите както в професионалния, така и в личния живот.

Scratch онлайн - Coding Giants

Можем да ви предложим следните Scratch курсове:

  • за възрастова група 7-9г
  • за възрастова група 10-12г

Можете да избирате от два курса във всяка възрастова група. Занятията са интересни, цветни и съобразени с всяка възрастова група.

В съдържанието са следните точки:

  • Въведение в Scratch,
  • Създаване на първа игра с помощта на Scratch,
  • Повторение,
  • Финален тест.

Често задавани въпроси:

  1. Какво ще стане, ако детето ми не харесва часовете по програмиране?

    Coding Giants са подготвени за такъв сценарий. Имате възможност да прекратите споразумението си с нас след първия урок.
  2. Каква роля може да играе програмирането в живота на моето дете?

    Разбирането на компютрите и основите на програмирането са ключът към успеха в 21ви век. Запознавайки се с тях от ранна възраст, децата развиват критичното си мислене, учат се на алгоритми и как да решават проблеми, разделяйки ги на малки части
  3. Възможно ли е да се запишете в клас от по-високо ниво?

    Да. Предлагаме класове за различни възрастови групи с различни нива на сложност.

Предишен Следващ

Потребителски рейтинг: 5 / 5

COM_CONTENT_ARTICLE_VOTE_TITLE

Кои са най-добрите програмни езици за деца?
Блог

Кои са най-добрите програмни езици за деца?

Ученето на програмиране стана много популярно в наши дни, но не всички деца искат да станат програмисти в бъдеще. В ранните етапи на...

Прочетете още
Най-страшните програмни грешки в историята
Блог

Най-страшните програмни грешки в историята

Първият език за програмиране е създаден през 50-те години. С течение на времето се появиха по-модерни среди за програмиране и новите...

Прочетете още

Нашите партньори:

Microsoft
Ubisoft
Stroer
All In Games
Kinguin
EY